Dr. Alex Klein

The easy to understand answer to all your business questions.

Er zijn honderden modellen en theorieën uit tientallen vakgebieden. Daarover zijn weer duizenden managementboeken geschreven en een nog groter leger van adviseurs en sprekers verdient een goed belegde boterham met het voorlezen daaruit. Terwijl het u eigenlijk maar over twee zaken gaat: meer omzet en lagere kosten. Maar dát kan dan weer niet gegarandeerd worden…

De kracht van de BedrijfsAnalyse Methode is dat alles draait om meer omzet uit klanten te halen door een beter aanbod en om lagere kosten te bereiken door een betere bedrijfsvoering.

Door van een afstand naar een organisatie te kijken ontstaat een eenvoudig model, waarbij de koppeling tussen afdelingen onderling, alsmede deze afdelingen en de (financiële) bedrijfsresultaten wordt gelegd. De veelvoud aan modellen en theorieën wordt teruggebracht naar één, waardoor u ziet waar de verbeterpunten zitten en wat die opleveren. Kortom: inzicht in één overzicht!

BedrijfsVerbeterPlan
Het BAM-model (BedrijfsAnalyse Methode) laat u de verbetermogelijkheden zien door concrete vragen te stellen. Op welke wijze kan uw organisatie:

  • meer omzet boeken door haar aanbod richting de klant te verbeteren?
  • lagere kosten hebben door haar bedrijfsvoering te verbeteren?
  • meer omzet behalen door marketing en verkoop beter te laten samenwerken?
  • haar kosten verlagen door personeel meer betrokken te maken?

Het derde voordeel van deze methode is dat de gevonden verbetering in concrete taken worden omgezet. Dit BedrijfsVerbeterPlan maakt voor iedere afdeling, voor iedere manager en voor iedere medewerker helder wat wanneer gedaan moet worden. Klip en klaar, zonder omhaal.

Dus, wilt u hogere omzet en lagere kosten, dus gewoon meer winst? Wilt u inzicht in waar de verbetermogelijkheden binnen uw organisatie liggen? Wilt u concrete vragen, die leiden tot hogere effectiviteit en efficiëntie? Wilt u dat afdelingen beter gaan samenwerken om betere resultaten te behalen? Wilt u dat uw managers en medewerkers duidelijk hebben wat gedaan moet worden om klanten meer tevreden te stellen?

Kortom, wilt u ook inzicht in één overzicht?

Boek dan één van de masterclasses op basis van de BedrijfsAnalyse Methode.
En neem in ieder geval (een deel van) uw management team mee!

Erik Oortwijn zegt

Erik Oortwijn zegt:

Ook je laatste artikel heb ik weer met grote belangstelling gelezen.
Mijn grote complimenten voor hoe je immer in staat bent om complexe problemen uiterst eenvoudig te vertalen.
De oplossingen zijn steeds simpel, zeer begrijpelijk maar o zo raak en effectief.
De superquote is er een om op een bordje te schilderen en op elk kantoor te hangen.

Roger van Dijk reageert op de gepubliceerde artikelen:

Dank je Alex. Jouw artikelen helpen me telkens weer of een momentje te pakken om te kijken of ik de juiste weg in ben geslagen of dat ik een beetje bij moet sturen. De vertaling naar mijn organisatie is dan al snel gemaakt. Elke keer worden we een stukje beter. Top!

Bestuurs Academie ‘Grip op processen’

(april - juni 2019)

Dr. Alex Klein is naast een deskundig ook nog eens een inspirerend docent. Hij luistert ontzettend goed en is in staat om alle inbreng, die hij overigens moeiteloos uit de klas weet te trekken, te koppelen aan de lesstof. Hij geeft actief les, na de lunch altijd opdrachten in syndicaten waardoor je lekker actief betrokken wordt bij de lesstof.

Het waren erg leuke en interactieve dagen waarin de te behandelen stof op een leuke en begrijpbare en toepasbare wijze werden toegelicht. Het uitlichten van de highlights was zeer effectief.

NCOI Bedrijfseconomische aspecten

(maart - april 2019)

Halleluja!

Klik op een boek voor meer informatie en bestellen.

boek marketing als verbeteraar van bedrijfsprocessenboek vroom vroom and beeboek de basis van bedrijfskundig financieel managementboek starterskompasboek stervansuccesboek voorkom een financiele ramp