Dr. Alex Klein

Hét begrijpelijke antwoord op al uw bedrijfskundige vragen!

header column

De eerste 100 dagen van president Trump hebben niet gebracht wat was beloofd of werd gehoopt. In Nederland is de PVV weliswaar de tweede partij geworden, maar deze partij wordt buiten de formatie gehouden. In Duitsland is de opkomst van AFD niet zo sterk als gevreesd en is Frau Petri opgestapt. In Frankrijk draait Marine Le Pen haar extreme standpunten nu al bij, maar ondanks dat is het niet de verwachting dat zij de nieuwe president zal worden.

Wat gebeurt er met uw bedrijfsresultaten als uw medewerkers niet goed opgeleid zijn? En wat als ze wél up-to-date zijn met trainingen en opleidingen? Mijn onderzoek toont aan wat u moet doen met opleidingen. To educate or not to educate, that is the question!

Werkgeversverenigingen in Nederland zijn laaiend, nu bekend geworden is dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het geheim bezig is met het doorvoeren van nieuwe wetgeving rondom de betrokkenheid van medewerkers. Met ingang van januari 2018 moet in iedere (nieuwe en bestaande) arbeidsovereenkomst een clausule opgenomen worden over de mate van motivatie van de medewerker, waarbij het contract zonder tussenkomst van een rechter kan worden ontbonden, mocht blijken dat een personeelslid niet meer met passie naar zijn werk komt.

Ieder blokje dat valt, gooit het volgende blokje omver. En die weer het volgende en het volgende tot het laatste blokje ook omvalt. Dat is het uiteindelijke doel, dat het laatste blokje omvalt. Maar als één van de blokjes verkeerd valt of niet valt, dan wordt het uiteindelijke doel niet bereikt.

‘Buy American, Hire American!’

De opdracht van de Amerikaanse president Donald Trump gaat zeer doen over de hele wereld, inclusief en met name in de Verenigde Staten zelf. Maar dat willen ze daar nog niet horen…

De afgelopen dagen staan de kranten vol van berichten over het (aanstaande) tekort aan personeel. De koppeling tussen de arbeidsmarkt en het binden en boeien van personeel staat vol in de aandacht, maar de koppeling naar de omzet wordt minder vaak gemaakt. Toch is het bedrijfskundig interessant om aan Employer Branding te gaan doen, als u nu al niet te laat bent…

Mijn hart bloedt, mijn ogen tranen en mijn hoofd doet zeer, maar het beeld wordt steeds duidelijker: de mondiale verschillen tussen leefbaar en onleefbaar worden steeds groter en daarmee de kans op oorlog ook. Binnen tien jaar vervallen we in een strijd die we dan de derde wereldoorlog noemen, maar achteraf zullen we beseffen dat het ‘ slechts’ de kleine oorlog betrof; de grote staat ons binnen 100 jaar te wachten. Ook Stephen Hawking geeft in een open brief aan de Guardian aan dat we juist nu moeten strijden tegen ongelijkheid in de wereld, omdat we de aarde wel kunnen vernietigen, maar niet kunnen verlaten.

Erik Oortwijn zegt

Erik Oortwijn zegt:

Ook je laatste artikel heb ik weer met grote belangstelling gelezen.
Mijn grote complimenten voor hoe je immer in staat bent om complexe problemen uiterst eenvoudig te vertalen.
De oplossingen zijn steeds simpel, zeer begrijpelijk maar o zo raak en effectief.
De superquote is er een om op een bordje te schilderen en op elk kantoor te hangen.

Roger van Dijk reageert op de gepubliceerde artikelen:

Dank je Alex. Jouw artikelen helpen me telkens weer of een momentje te pakken om te kijken of ik de juiste weg in ben geslagen of dat ik een beetje bij moet sturen. De vertaling naar mijn organisatie is dan al snel gemaakt. Elke keer worden we een stukje beter. Top!

Bestuurs Academie ‘Grip op processen’

(april - juni 2019)

Dr. Alex Klein is naast een deskundig ook nog eens een inspirerend docent. Hij luistert ontzettend goed en is in staat om alle inbreng, die hij overigens moeiteloos uit de klas weet te trekken, te koppelen aan de lesstof. Hij geeft actief les, na de lunch altijd opdrachten in syndicaten waardoor je lekker actief betrokken wordt bij de lesstof.

Het waren erg leuke en interactieve dagen waarin de te behandelen stof op een leuke en begrijpbare en toepasbare wijze werden toegelicht. Het uitlichten van de highlights was zeer effectief.

NCOI Bedrijfseconomische aspecten

(maart - april 2019)

Halleluja!

Klik op een boek voor meer informatie en bestellen.

boek marketing als verbeteraar van bedrijfsprocessenboek vroom vroom and beeboek de basis van bedrijfskundig financieel managementboek starterskompasboek stervansuccesboek voorkom een financiele ramp